Simona-Maria Vlădica, Președintele Organizației Județene a Partidului Mișcarea Populară (PMP) Călărași s-a autoproclamat liderul dreptei din județul Călărași. Simona-Maria Vlădica este candidatul care deschide lista PMP la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020:
“Toți simpatizanții de dreapta și toți alegătorii care au susținut unul dintre partidele de dreapta până acum, merită ca vocea lor să fie auzită în Parlamentul României, motiv pentru care, sâmbătă, 14 noiembrie 2020 am anunțat în cadrul conferinței de presă organizată de PMP Călărași că voi fi noul lider al Dreptei din Călărași.
Am luat această decizie în urma analizei situației politice precum și a acțiunilor partidelor de dreapta din județul Călărași, a activității și implicării liderilor lor, constatând că se impune, ca o necesitate absolută, ca vocea Dreptei să fie auzită prin glasul meu. Până acum dreapta din Călărași nu a avut, de mulți ani încoace, un lider adevărat care să poată ține oamenii uniți și care să dezvolte comunitatea. PNL Călărași nu are lider nici acum și este divizat de interese personale mai mult ca oricând. USR Călărași prin șefa lor doamna Amelia Giurcan se află sub controlul direct și total al PNL Călărași, prin legaturile de rudenie pe care le are cu un susținător puternic al PNL Călăraș, deci numai lider al dreptei nu este! Așadar, cei doi șefi de la PNL si USR Călărași au dezvoltat împreună o strategie de manipulare a alegătorilor de dreapta. Ori in aceste condiții în care nimeni nu se bate pentru alegătorii și simpatizanții de dreapta, PSD Călărași va crește și va domina județul Călărași. Ori, acest lucru nu îl pot nici accepta și nici tolera!
Drept urmare, am anunțat în cadrul conferinței de presă că voi fi noul lider al Dreptei din Călărași, deoarece avem nevoie de un lider puternic care să aibă dorința și putința să se lupte pentru călărășeni. Fără un lider adevărat, puternic, dreapta din județul Călărași își poate pierde orice credibilitate în următorii 4 ani, indiferent dacă vom avea sau nu o guvernare de dreapta.
Toate problemele, doleanțele, propunerile, proiectele cerute de călărășeni trebuie să fie prezentate și susținute, spre a-și găsi rezolvare, de un lider puternic de dreapta, eu fiind singura capabilă să fac acest lucru. Deși am încercat din răsputeri în ultimele luni să avem unitate de dreapta la Călărași, din păcate nu am reușit. Unul dintre motive este dat de lipsa unui lider adevărat la PNL Călărași, un lider care să înțeleagă politica și care să fie capabil să își țină oamenii uniți. Actualul Președinte PNL Călărași, domnul Emil Dumitru nu are aliura și forța unui lider politic adevărat care să se bată pentru cetățeni. Nici nu pare a-și dori asta! Dânsul este doar un fel de șef impus de la centru și atât. Mai mult, Emil Dumitru nu știe politică și nici cum să coalizeze oamenii în jurul său.
În plus, deloc de neglijat este faptul că, alături de el, în echipă, este un fost lider al organizației județene a PSD Călărași, domnul Ciprian Pandea, care nu poate fi asimilat acum unui liberal convins, așa că, cei de dreapta, nu cred în el, oricât ar încerca acum domnul Pandea să le aducă aminte primarilor că era cândva omul de bază, mâna dreaptă chiar, a doamnei Viorica Dăncilă (PSD).
Mai mult cei doi, în cârdășie, s-au vândut PSD-ului cu care au construit o majoritate și au susținut astfel un Viceprimar PSD la Oltenița, unde Primarul este chiar de la PNL! Așadar, PNL Călărași a ignorat în totalitate directiva trasată de Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, care a anunțat, pe 30 septembrie 2020, că filialelor liberale le este interzis să încheie alianțe sau înțelegeri cu PSD. Acum cred că e limpede pentru toată lumea că alegătorii de dreapta au fost păcăliți atât de PNL Călărași cât și de USR Călărași.
În plus, ar mai fi o chestiune de lămurit, în special pentru susținătorii PNL, si anume: oare cei doi consilieri PNL care au votat Viceprimarul PSD de la Oltenița, neidentificați încă de domnul Emil Dumitru or fi rude cumva cu cei doi consilieri PNL care au votat cu un Viceprimar tot de la PSD si la Primaria Municipiului Călărași sau a fost doar o înțelegere tip USL?!
În acest context este evident că toate aceste treceri de la un partid la altul, de la dreapta la stânga, de la PNL la PSD și invers, sunt făcute doar de ochii lumii și doar în interes personal (de la lideri până la primari), acest fapt fiind o dovadă vie că USL e încă funcțional la Călărași!
Așadar, îi chem pe toți alegătorii și simpatizanții de dreapta care nu se mai regăsesc în partidele de dreapta în care credeau cândva, în partide vândute altor partide pe bază de cumetrii, partide care practică prea mult traseismul politic pe bază de interes personal, să vină alături de mine Simona-Maria Vlădica, să vină alături de Partidul Mișcarea Populară Călărași, partid pe care îl conduc și să voteze listele PMP pentru Parlamentul României, pentru ca împreună să readucem forța Dreptei în județul Călărași prin oameni cu adevărat de dreapta orientați cu adevărat către cetățeni.
Echipa PMP merită o șansă! Echipa PMP merită votul dumneavoastră. Pe data de 6 Decembrie 2020.
Dacă voi fi aleasă Deputat atunci călărășenii vor vedea ce înseamnă să ai un parlamentar care să îți reprezinte cu adevărat județul în Parlamentul României, dreapta are nevoie de politicieni și de lideri serioși, dedicați, devotați, implicați și cărora să le pese de interesele oamenilor!
Vă aștept la vot pe data de 6 decembrie 2020, de Sfântul Nicolae, pentru a restabili respectul pentru alegătorii de dreapta, prin PMP!
Votați un lider al Dreptei! Votați PMP!” – a declarat Simona-Maria Vlădica.
Președintele Organizației PMP Călărași, doamna Simona-Maria Vlădica, deschide lista pentru Camera Deputaților, pentru a fi deputat în Parlamentul României, lista de candidați PMP fiind compusă din buni profesioniști, care au un CV vast, un loc de muncă și o meserie. Simona-Maria Vlădica este mamă a 4 copii, predă la Universitate la Facultatea de Psihologie, fiind și mediator autorizat. De asemenea, Simona-Maria Vlădica conduce un ONG prin care derulează acțiuni caritabile, dar și activități instructiv-educative pentru profesioniști.
La Senat, lista este deschisă de domnul Senator în funcție Cătălin-Lucian Iliescu. Acesta este căsătorit, are 45 de ani, 5 copii, provine dintr-o familie de militari și este creștin-ortodox. În trecut a ocupat funcțiile de consilier general al Primăriei Capitalei și Președinte al Comisiei de Cultură și Culte a Consiliului General.
Domnul Cătălin-Lucian Iliescu a decis să candideze pentru un nou mandat de senator, deoarece vrea sa continue proiectele pe care le-a început. Daca va ajunge, din nou, în Parlament, Iliescu va sprijini primarii pentru a transforma județul într-o oază de sănătate și progres. În acest an demnitarul a depus 5 proiecte de lege și este semnatar al altor 34 de proiecte de lege.
Iată mai jos câteva dintre obiectivele echipei de candidați atât pentru Camera Deputaților cât și pentru Senatul României, care au în prim plan următoarele:
EDUCAȚIE PENTRU TOȚI
- dezvoltarea unui program național de modernizare și construcție pentru creșe, grădinițe și câte un after-school pe lângă fiecare școală din județ (efectuarea temelor și o masă caldă la prânz pentru elevii care frecventează școala), conform noilor cerințe de distanțare fizică, la standarde europene, inclusiv cu surse de energie verde;
- dotarea cu aparatură digitală a unităților școlare din județul Călărași – laboratoare, biblioteci, săli de clasă, în acord cu solicitările acestora; folosirea de bani europeni nerambursabili, nu împrumuturi păguboase de la bănci;
- finanțarea, pregătirea și specializarea cadrelor didactice pentru predarea la distanță, printr-un program de pregătire continuă;
- Internet gratuit în fiecare școală și transport gratuit pentru elevi. Reducerea abandonului școlar trebuie să devină prioritate;
- Program național de relansare a școlilor de meserii, la standarde europene și care să permită pregătirea tinerilor pentru cerințele actuale ale pieței;
- Creșterea alocărilor din PIB pentru cercetare.
ACCESUL LA SĂNĂTATE ÎN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI
- accelerarea investițiilor în spitalele din Județul Călărași, în funcție de profil, cu echipamente de ultimă generație pentru tratarea pacienților;
- înființarea în regim de urgență, a unor centre de diagnostic și tratament cu spitalizare de zi (dispensare medicale) și puncte de prim ajutor ce vor funcționa în fiecare comună, în tot județul;
- dotarea fiecărei comune din județ cu o ambulanță;
- construirea, dotarea și punerea în funcțiune a unui centru balneo-fizio-terapeutic în județul Călărași unde toți pacienții și pensionarii cu probleme de sănătate să poată urma tratamente de recuperare decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
O NOUĂ LEGE A SĂNĂTĂȚII
- PMP a depus în Parlament Legea privind organizarea și funcționarea sistemului de Sănătate, redactată de cei mai buni specialiști ai României în managementul sănătății, Noua Lege a Sănătății se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, serviciile spitalicești și resursele umane.
LOCURI DE MUNCĂ BINE PLĂTITE
DEZVOLTAREA ECONOMIEI LOCALE
- investiții pentru relansarea industriei locale și asigurarea de locuri de muncă mai bine plătite pentru călărășenii care vor să muncească în acest județ;
- infrastructură necesară pentru antreprenorii călărășeni care doresc să înceapă o afacere aici, în județ: parc tehnologic în Municipiul Călărași și în Oltenița = locuri de muncă în spații de birouri dotate cu tot ce e nevoie, depozite frigorifice pentru legume și fructe, țesătorii, fabrici de procesare a diferitelor produse, microfabrici, etc.;
- revigorarea satelor prin crearea unui program ce va facilita concesionarea către cei care doresc să muncească dar nu au pământul necesar, a cel puțin 5 ha de teren. Terenul poate fi acordat din disponibilul la nivel local al comisiilor de fond funciar ori din disponibilul de la comisia de fond funciar județean;
- sprijinirea afacerilor locale prin taxe mai mici pentru antreprenorii călărășeni în primii 2 ani; Reducerea taxelor pe muncă, creșterea investițiilor pentru relansarea industriei locale și sprijinirea afacerilor locale, a antreprenorilor români.
DEZVOLTAREA JUDEȚULUI CU BANI EUROPENI
- creșterea potenţialului de consum al economiei româneşti pentru gazele din Marea Neagră; Rețeau de gaze trebuie extinsă la minimum 65% pentru gospodăriile României. Susținem relansarea industriei petrochimice prin repornirea celor 5 combinate petrochimice care au aviz de mediu pentru funcţionare;
- În exercițiul bugetar al Uniunii Europene 2021-2027, extindem rețeaua de gaze naturale, rețeaua de alimentare cu apă potabilă și canalizare în tot județul Călărași; La finalul anului 2027 fiecare gospodărie din județul Călărași va fi racordată la rețelele de utilități: gaze, apă și canal;
- oferirea gratuita de servicii de consultanță, scriere proiecte și implicare în implementarea proiectelor europene pentru orice cetățean al județului Călărași care dorește să scrie și să depună proiecte pe fonduri europene.
ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ BAZATĂ PE EFICIENTȚĂ ȘI TRANSPARENȚĂ
- transparență totală în administrația publică. Publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice. Doar așa oprim risipa banilor publici!
- scăderea prețului la apă și canal în județul Călărași, oprind furtul din banul public;
- alocarea de fonduri pentru renovarea bisericilor și reabilitarea / extinderea cimitirelor existente;
- digitalizarea instituțiilor publice. PMP susține depunerea și eliberarea actelor electronic și extinderea la nivelul fiecărei primării a proiectului de plăți online a tuturor taxelor și impozitelor, prin programul ghiseul.ro;
- Referendum pentru împrumuturi mai mari de 5% din bugetul comunității. Orice primărie care vrea să agajeze un împrumut ce depășește 5% din bugetul local va cere acordul cetățenilor printr-un referendum online. Românii nu mai pot continua să fie simplii spectatori, ei trebuie să fie parte a deciziilor care îi afectează direct.
SUSȚINEREA AGRICULTURII ROMÂNEȘTI
- Atragerea de fonduri europene pentru sistemul național de irigații și pentru construcția de sere, depozite frigorifice pentru depozitarea legumelor, fructelor și a altor produse românești. Furnizarea gratuită a apei timp de 3 ani în zonele afectate de secetă;
- Decolmatarea canalelor de irigații, repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații şi oferirea gratuită a apei către fermieri;
- sprijinirea prin granturi şi fiscalitate scăzută a agriculturii ecologice;
- încurajarea dezvoltării de mici întreprinderi în mediul rural pentru prelucrarea produselor agricole românești;
- subvenții egale pentru fermierii români și cei din celelalte state membre UE;
- respectarea producătorilor autohtoni – aceștia trebuie să își vândă marfa în comunitățile din care fac parte, inclusiv prin înființarea de piețe ori reabilitarea celor existente.
300 DE PARLAMENTARI
- PMP este singurul partid care luptă pentru reducerea numărului de parlamentari la 300 și care a depus în Parlament două proiecte, astfel încât voința românilor să devină lege.
RESPECT PENTRU MEDIU
Oprirea tăierilor ilegale de păduri și depozitările ilegale de deșeuri
- pădurile României nu sunt marfă de export! PMP militează pentru oprirea tăierilor ilegale și iraționale de păduri și exportul ilegal de lemn brut care au condus la creșterea prețurilor pentru lemnul folosit la încălzire;
- finanțarea unui program național de reîmpădurire și stimularea financiară a proprietarilor de terenuri pentru împădurirea anuală a unor suprafețe echivalente a 1% din totalul terenurilor pe care le dețin;
- plantarea de perdele forestiere de protecție în jurul aglomerărilor urbane din județ (Călărași și Oltenița) pentru a reduce pătrunderea prafului din Bărăgan în orașe, dar și pe câmp pentru a bloca curenții de aer care usucă pământul și pentru a preîntampina viscolirea zăpezilor;
- accesarea de bani europeni pentru a construi microfabrici de reciclare ecologică a gunoaielor (zona Călărași, zona Oltenița, Budești, Lehliu-Gară, etc.) care să asigure valorificarea energetică a resturilor menajere pentru a avea astfel combustibil pentru apă caldă/căldură.
MODERNIZAREA DRUMURILOR DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI
- reabilitarea tuturor drumurilor din județ în timpul mandatului, nu doar înainte de alegeri;
- Din respect pentru toți oltenițenii care fac naveta zilnic de la Oltenița la București, PMP a depus deja un proiect de lege în Parlamentul României cu privire la construirea drumului expres pe 4 benzi București – Oltenița. Pentru călărășeni PMP a depus și Drajna Noua-Călărași. Banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Transporturilor, iar termenul de execuție va fi de patru ani de la data promulgarii prezentei legi.
- Din respect pentru toți călărășenii PMP a depus deja un proiect de lege în Parlamentul României cu privire la construirea drumului expres pe 4 benzi între Drajna Nouă și Municipiul Călărași.
DEZVOLTAREA TRANSPORTULUI
- înființarea unei zone metropolitană cu centrul în Municipiul Călărași ce va include comunele învecinate: Modelu, Roseți, Cuza Vodă, Vâlcelele, Grădiștea, Dragalina și Ștefan Vodă (aprox. 130.000 de locuitori);
- înființarea unei zone metropolitane cu centrul în Orașul Oltenița ce va include comunele învecinate (cu aceleași facilități ca pentru zona metropolitană de la Călărași): Chirnogi, Curcani, Radovanu, Mitreni, Ulmeni, Căscioarele, Spanțov, Luica (aprox: 56.380 locuitori);
- implementarea transportul public gratuit pentru elevi, profesori și pensionari în cele două zone metropolitane de mai sus;
- realizarea magistralei de transport pe apă Rin – Main – Dunăre care va lega Constanța de Rotherdam și Marea Neagră de Marea Nordului;
DEZVOLTAREA JUDEȚULUI CĂLĂRAȘI PRIN TURISM
- dezvoltarea agroturismul cu specific rural autohton – mâncăruri tradiționale din pește în zonele cu bălți și/sau în zonele cu ieșire la Dunăre;
- susținerea unor proiecte pentru conservarea valorilor tradiționale și promovarea meșteșugurilor locale – produsele vor fi vândute turiștilor;
- dezvoltarea unor proiecte de țesătorie/broderie cămăși tradiționale din in la domiciliu, pentru femeile casnice sau pentru cele care nu se pot deplasa la un loc de muncă – vânzarea produselor la turiști;
- redeschiderea/modernizarea/extinderea porturilor Călărași și Oltenița atât pentru acostarea vaselor de croazieră, cât și a vaselor comerciale (port de containere) cu susținerea europarlamentarilor PMP prezenți la Bruxelles ;
- eliminarea taxelor pentru spațiile în care își desfășoară activitatea hotelurile, restaurantele, cafenelele. Impozit 0 pentru perioada 2020-2021.
“Vă îndemn să ieșiți într-un număr cât mai mare la vot și să îi trimiteți în Parlamentul României pe cei care cu adevărat pot fi vocea județului Călărași în Parlament! Votați mărul! Votați echipa PMP!”, a mai spus Simona-Maria Vlădica
Împreună mișcăm România!
Împreună mișcăm Călărașiul!
Votați Cătălin-Lucian ILIESCU, SENATOR!
Votați Simona-Maria VLĂDICA, DEPUTAT!