Îmi place să număr zilele săptămânii în funcție de realizările fiecăreia, de câștigurile profesionale și de aprecierile pe care le dobândesc. Întâmplarea face că săptămâna care a trecut a fost una dintre cele pe care le voi aminti cu plăcere de câte ori voi avea ocazia. Pentru că a fost o săptămână epuizantă, am pregătit un eveniment important pentru compania noastra dar si pentru breasla medicilor, eveniment pe care l-am încheiat cu succes vineri, 30 martie. În ziua următoare – o nouă bucurie și împlinire! Urma să fie difuzat pe postul de televiziune Realitatea TV în cadrul emisiunii Reporterii Realității un reportaj despre cel mai drag proiect al nostru – Explore Medicine TV. Pe măsură ce îl văd și revăd…îmi place tot mai mult!
Proiectul medical unic în lume, așa cum l-au intitulat autorii reportajului, vine în sprijinul procesului de învățare al studenților la Medicină, punându-le la dispoziție online, materiale video didactice sub forma unor intervenții chirurgicale filmate și explicate.
Povestea este foarte frumos spusă, face trimiteri inspirate în trecut, subliniază noutatea și utilitatea acestui proiect medical.
Materialele didactice video își au originile în 1901, când este lansat primul film medical de renumitul profesor neurolog Gheorghe Marinescu, cel care a folosit pentru prima dată cinematografia în scop științific. Eu, prin compania pe care o conduc incerc sa fiu continuator al acestui pionier prin folosirea tehnicii atât de avansată astăzi. Proiectul medical se dorește a fi un papirus modern, în care specialiștii medicinei românești lasă generațiilor următoare ștafeta învățăturilor.
Reporterii Realității ne-au vizitat în această faza de început a proiectului, dar această întâlnire ne-a dat ocazia să vorbim despre urmatoarea etapă a proiectului medical – în curând studenții vor putea citi referințele bibliografice și vor putea urmări din fața calculatorului imagini și proceduri inedite, direct din sala de operații.
Confirmarea ideii noastre a venit într-un timp scurt din partea celei mai de prestigiu Universități de Medicină și Farmacie din țară, și anume cea din București. Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București este colaborator în acest proiect ambițios. Materialele video didactice la care lucrăm intens se adresează studenților de la medicină din toată țara, dar și medicilor români și străini, materialele didactice video fiind și dublate în limba engleză.
Sper că v-am făcut suficient de curioși pentru a accesa linkul de mai jos, iar dacă vizionarea lui v-a trezit idei ce pot ajuta acest proiect medical, scrieți-ne!
Reporterii Realitatii – Explore Medicine TV, proiect medical unic in lume