Pentru oameni candidez și mă lupt cu toți cei care nu și-au făcut treaba până acum în acest județ, deși au ocupat numeroase funcții publice. De dragul oamenilor am intrat în politică acum câțiva ani, pentru a-i putea ajuta.
Decizia de a candida a venit din dorința de a urni din loc acest județ, de a dezvolta unul dintre cele mai frumoase și bogate județe din România. Eu am o profesie, sunt dascăl, predau la Universitate, la Facultatea de Psihologie. Sunt doctor în psihologie și îmi place tare mult să relaționez cu oamenii. Sunt și mediator autorizat și îi ajut astfel pe toți cei care apelează la mine să își găsească soluțiile la problemele și conflictele pe care le au. Eu sunt un om al soluțiilor, nu al problemelor. Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor deșarte. Așadar, am serviciu, nu îmi caut de muncă, am numeroase proiecte în derulare, am o activitate profesională intensă, așadar nu aveam timp liber, însă dorința de a ajuta oamenii a fost mai mare decât orice.
Eu sunt Simona-Maria Vlădica și sunt o luptătoare! Mă lupt pentru toate proiectele în care cred. Iar eu cred cu tărie că în următorii patru ani vom avea un județ mult mai dezvoltat, un județ unde calitatea vieții va crește simțitor de la un an la altul, un județ în care vor începe proiectele serioase, multe și mari, toate concomitent căci s-a pierdut destul timp până acum. Nu putem spune că un proiect este mai important decât altul. Toate sunt importante, din toate domeniile. Și toate sunt absolut necesare! Convingerea mea este că, cu multă muncă, putem reuși. S-a pierdut mult prin rea-credință și inactivitate în ultimii 30 de ani. Avem de recuperat, dar o vom face. Eu zic că e momentul să ne apucăm de treabă! Sunt atâtea de făcut în acest județ frumos! Tot ce trebuie să facem toți este să ieșim la vot în singura zi în care noi, toți cetățenii acestui județ, avem puterea: 27 septembrie 2020.
Deci pur și simplu vin în faţa dumneavoastră cu seriozitate, cu dorinţa de a munci şi cu o bună organizare. Pentru că din punctul meu de vedere acestea sunt calităţile fără de care nu ai ce să cauți la cârma județului. În primul rând trebuie să vrei să faci şi în al doilea rând să te ducă şi capul, să poţi. Iar eu zic aşa, prin CV-ul meu, și asta nu este o laudă, ci o realitate, am dovedit că pot să fac foarte multe. Am deschis foarte multe uşi şi m-am luptat întotdeauna pentru oamenii care mi-au cerut într-un mod direct sau indirect ajutorul. Ca și exemplu sunt implicată într-un proiect extrem de important pe care eu l-am dezvoltat în România. Este vorba despre fenomenul alienării parentale. Așadar, ţin cursuri sau particip la work-shop-uri ori conferințe unde participanții sunt fie judecători, fie procurori sau avocați și psihologi. Mă adresez astfel profesioniștilor care sunt implicați, într-un fel sau altul în instrumentarea unor astfel de dosare cu minori. Este vorba despre un proiect dedicat copiilor din întreaga țară. Vorbesc despre copiii care, din nefericire, au doi părinţi care se despart, iar aceștia nu sunt în stare să-şi gestioneze emoţiile negative unul faţă de celălalt şi atunci îi târăsc pe copii prin tribunale, îi înnebunesc de cap, îi înverşunează împotriva celuilalt părinte. Aceasta este alienarea parentală, flagelul acestui secol. Deoarece sunt prima care s-a preocupat de analiza și studiul acestui fenomen în România, sunt invitată să particip la diferite conferinţe atât în România cât şi în spaţiul științific internaţional. Mai mult, fac parte din board-ul a două organizaţii internaţionale mari, una cu sediul în America, alta la Londra, unde sunt profesori universitari care studiază acest fenomen. Sunt aici pentru că şi eu am studiat foarte mult acest fenomen, inclusiv în arhivele judecătoriilor și parchetelor. Am studiat sute de dosare pentru a-i putea ajuta pe acești copilași. Deci studiez mult pe acest domeniu, atât teoretic cât şi practic. Particip la conferinţe, sunt implicată, am organizat chiar eu însămi mai multe conferinţe cu judecători şi procurori. Ultima dintre ele desfăşurată la Tribunalul Bucureşti în iunie anul trecut, unde în sală au fost exact profesioniştii care rezolvă astfel de conflicte, de litigii: procurori, judecători și psihologi. Am avut invitaţi internaţionali pe care eu i-am invitat deoarece i-am cunoscut personal la congresele din străinătate şi avem o relaţie profesională foarte bună. Deci, ce pot să spun, fac tot ce pot pentru a pune umărul și pentru a ajuta oriunde este nevoie de mine. Acum suntem în faza, cel puţin cu Tribunalul Bucureşti, în care vom propune modificări legislative care să vină în sprijinul acestor copii la care se pare că nu se gândeşte nimeni în momentele delicate şi dificile pe care le traversează atunci când părinţii lor divorţează.
Asadar, mă implic, muncesc și îmi pasă de semenii mei, de copiii noștri. Cu toată această dorință de a face, mă prezint în fața alegătorilor călărășeni cărora le propun să își aleagă un președinte nou la Consiliul Județean, un președinte competent care știe ce are de făcut pentru oameni și care e capabil să facă.
Prioritatea zero pentru mine, în situația în care câștig alegerile din data de 27 septembrie 2020, este stoparea scurgerilor de bani publici!
PMP are chiar un proiect naţional privind transparenţa în administraţie. Adică, ne dorim să vedem afişate pe site, public, toate contractele şi toate facturile. Ca să ştim şi noi cine are contract cu Consiliul Judeţean şi cine o duce bine din banul public și să oprim acest lucru.
Însă tot prioritate zero pentru mine este cetățeanul ce locuiește în acest județ. Prioritară este fiecare problemă cu care se confruntă oamenii. Prioritate zero este și dezinsecția locuințelor sociale din Călărași invadate de gândaci. Avem acolo copilași mușcați de gândaci. Avem bolnavi care sunt năpădiți de sute de gândaci zilnic deși la ei în locuințe este curat.
Sunt multe priorități zero, vă rog să mă credeți. Sunt multe deoarece, pentru foștii conducători de la PSD și PNL, nimic din ce a însemnat calitatea vieții locuitorilor acestui județ nu a reprezentat niciodată nicio prioritate.
Așa cum am precizat și anterior, obiectivul meu prioritar, ca președinte al Consiliului Județean Călărași, este: stoparea scurgerilor de bani, a risipei nejustificate și abuzive a banului public ce pleacă de ani buni din bugetul Consiliului Județean Călărași către proiecte păguboase ori realizate în defavoarea cetățenilor, supraevaluate prin contracte cu un preț mult peste valoarea lucrărilor/serviciilor prestate.
Un obiectiv important al echipei de consilieri judeţeni PMP ar fi igienizarea zonelor din judeţ unde se impune acest lucru. Unii dintre oameni locuiesc în condiţii insalubre luptându-se cu sute de gândaci în fiecare zi. Alţii sunt obligaţi să îndure cu stoicism mirosurile provenite de la gropile de gunoi care, culmea, deşi stau bine cu avizele în teorie, în practică te sufoci din cauza mirosului.
Al doilea obiectiv ar fi să dezvoltăm și să extindem rețelele de alimentare cu apă, canalizarea și să aducem gazele la casele cetățenilor. Vom folosi bani europeni pentru toate acestea.
Un alt obiectiv necesar spre a fi realizat ar fi să ne ocupăm de sănătatea oamenilor și de educația copiilor. Acestea două trebuie dezvoltate concomitent. Noi, PMP, ne dorim înființarea, în regim de urgență, a unor centre de diagnostic și tratament cu spitalizare de zi (dispensare medicale) și puncte de prim ajutor ce vor funcționa în fiecare comună, în tot județul; construirea, dotarea și punerea în funcțiune a unui centru balneo-fizio-terapeutic în județul Călărași unde toți pacienții și pensionarii cu probleme de sănătate să poată urma tratamente de recuperare decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Vorbind despre educatie, noi, echipa PMP ne dorim să înființăm creșe, grădinițe cu program prelungit şi câte un after-school pe lângă fiecare școală din județ – efectuarea temelor și o masă caldă la prânz pentru elevii care frecventează școala; să dotăm cu instrumente moderne de învățare școlile din județul Călărași, în deplin acord cu solicitările acestora. Vom folosi cu bani europeni nerambursabili, nu împrumuturi păguboase de la bănci.
Toate proiectele pe care le-am gândit în programul meu politic sunt extrem de importante pentru dezvoltarea acestui județ. Aceste proiecte au fost structurate pe capitole: locuri de muncă, proiecte sociale, dezvoltare prin bani europeni, sănătate, educație, sport, agricultură, drumuri județene, transport, administrație publică și turism.
Vă invit să citiți în întregime programul meu politic pe site-ul meu: www.simonamariavladica.ro
În prezent, femeile sunt foarte vizibile în spațiul public și în politică! Femeile trebuie să fie conștiente de puterea lor. Femeile din ziua de azi sunt capabile să își apere poziția și punctul de vedere în fața oricărui bărbat. Personal consider că nu există dezavantaje pentru femei în competițiile electorale, ba dimpotrivă cred că suntem avantajate. Suntem capabile să facem față tuturor provocărilor venite din partea bărbaților. Putem să susținem dezbateri politice și avem curajul să spunem lucrurilor pe nume fără să ne ascundem în spatele unor măști. Iar dacă e să mă refer la „marii bărbați” politicii călărășene, dați-mi voie să schițez un zâmbet. Aceștia sunt niște lași care au fugit de orice confruntare politică, de orice dezbatere electorală cu mine invitată într-un platou de televiziune.
Categoric sunt de părere că este timpul ca județul Călărași să fie condus de o femeie. Noi, femeile, avem atâtea calități, de multe ori neobservate de ceilalți. Noi suntem perseverente și puternice, noi știm ce este toleranța și practicăm iertarea mai mult decât oricine. Noi femeile suntem capabile să facem și mâncare, să ținem și o casă întreagă, dar să fim și foarte bune profesioniste la locul de muncă. Pentru că vrem și pentru că putem, noi, femeile avem atenția distributivă și suntem capabile să facem multe lucruri într-o zi plecând de la o activitate în casă până la ce cine știe ce proiect profesional laborios. Noi, femeile, suntem capabile să oferim toată dragostea și echilibrul de care are nevoie bărbatul de lângă noi, dar și copiii noștri. Noi, femeile, suntem neobosite și mereu acolo unde este nevoie de noi! Așa că, da, este timpul să ne ocupăm și de conducerea acestui județ.
Pe mine personal, curajul mă definește ca ființă, ca om, ca femeie. Sunt o mamă care a născut și crește patru copii. În același timp am o carieră și multe proiecte profesionale în derulare. Vă imaginați cred, că sunt puternică și o luptătoare prin definiție. Când vreau să fac ceva, fac. Nu mă poate opri decât Bunul Dumnezeu. Tot El îmi dă și forța de a merge înainte!
Aș vrea să vă mai spun că atunci când văd atâta nedreptate și fățărnicie nu pot să tac pur și simplu. Am ales să intru în politică tocmai pentru că derulam tot felul de proiecte pentru pacienți și pentru oameni care aveau nevoie de ajutorul și implicarea mea, însă mă loveam mereu de indolența sau nepăsarea vreunui senator ori deputat care nu voia să iasă din zona lui de confort pentru a da curs proiectelor prezentate de mine spre ajutorarea celor mulți. Așa că am hotărât să candidez chiar eu pentru o funcție de senator în Parlamentul României pentru a-mi susține eu însămi propriile proiecte pentru oameni în fața colegilor parlamentari. Nu știam prea multe despre politică atunci, dar știam că vreau să fac tot ce e nevoie ca să ajut oamenii ce îmi cereau ajutorul în diferite situații. Sunt mulțumită de rezultatul acelui vot chiar dacă nu am ajuns în Parlament la acea vreme. Totuși faptul că câteva mii de călărășeni au crezut în mine deși eram nouă în politică, m-au determinat să merg mai departe, să mă implic și mai mult, să continui să lupt pentru oameni, să ies la televizor și să penalizez derapajele oamenilor politici focusați mai mult pe interesele lor proprii decât preocupați de problemele oamenilor. Aroganți și orgolioşi, mândri și sfidători la adresa publicului larg, mulți au fost criticați de mine pe la diferite posturi naționale sau chiar la postul local de televiziune. Nu tac și nu voi tăcea ori de câte ori voi vedea nedreptatea la loc de cinste.